INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 31 maig, 2020
NETEJA DE FONS MARI EN FENALS
Diumenge 31 maig, 2020
OPEN VIDEOSUB SCUBA ALEGRE 2020
Diumenge 31 maig, 2020
SUSPESA- OPEN FOTOSUB SCUBA ALEGRE 2020
Dissabte 06 juny, 2020
Campionat de Catalunya Natació amb aletes
Dimarts 09 juny, 2020
ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
13/06/2020 Club Nàutic Port de la Selva
X JORNADA NETEJA FONS MARÍ
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Divendres 22 maig, 2020
ACLARIMENTS SOBRE REQUISITS PER A LES ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES DELS FEDERATS EN EL MEDI NATURAL, en l'actual situació d'Estat d'Al
ACLARIMENTS SOBRE REQUISITS PER A LES ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES DELS FEDERATS EN EL MEDI NATURAL, en l'actual situació d'Estat d'Alarma, en FASE 1, a CATALUNYA

 

1.- L'esport federat es podrà practicar en la FASE 1 amb limitació de la REGIONS SANITÀRIES* en els horaris establerts.

 

2.- La llicència federativa es considera suficient acreditació per la pràctica de l'esport federat.

 

3.- El municipi ha de tenir obertes les platges i que aquestes estiguin degudament abalisades per a la pràctica de l'escafandrisme, en cas contrari, haurà d'haver-hi una embarcació de suport.

 

L'activitat de la navegació d'esbarjo o amb finalitat esportiva inclou totes aquelles accions relacionades amb la pròpia de navegar, com són el fondeig i la detenció d'embarcacions, sempre dins del marge de les 12 milles fixades per a la navegació des del port de sortida. I mentre es romangui fondejat o detingut es permetrà el bany i les activitats de busseig.

 

4.- Es podrà realitzar dues vegades al dia, sempre en l'horari comprès entre les 06.00 i les 10.00 i les 20.00 i les 23.00 h. (Consultar franges horàries en municipis, ja que existeixen diferents horaris en municipis de població igual o inferior a 5000 habitants o en aquells que ho hagin sol·licitat). Les Comunitats Autònomes podran modificar els horaris establerts.

 

5.- Respecte als desplaçaments a la zona de l'activitat en vehicle particular, es podrà realitzar en el teu municipi en FASE 1 i pels municipis de la teva regió sanitária que estiguin en FASE 1.

(Els esportistes no federats només podran practicar l'activitat dins del seu municipi en FASE 1).

 

6.- En relació a l'escafandrisme s'ha de complir amb tots els requisits de la regulació de les activitats subaquàtiques tant en l'àmbit municipal, autonòmic i estatal. Entre les quals tenim:

 

• Reconeixement mèdic hiperbàric en vigor

• Assegurança (La llicència federativa també ho és)

• Titulació en busseig

• Unitat mínima en l'aigua serà la parella. Fora de l'aigua s'haurà de mantenir la distància de seguretat segons estableixi les autoritats sanitàries.

 

7.- Segons la Direcció General de la Marina Mercant es considera que la utilització del dispositiu per a la pràctica del busseig no planteja problema des del punt de vista de les mesures per evitar el contagi per COVID19. La utilització de la escafandre es precisament a títol individual i la seva utilització en medi marí fa que sigui nul·la la via de contagi.

 

8.- El material de busseig no pot compartir-se, amb l'única excepció de trobar-se en circumstàncies d'emergència en el qual s'hagués d'assistir al company d'immersió i en aquest cas se li facilitarà el segon regulador, denominat regulador d'emergència, la falca de la qual és de color groc per a la seva ràpida visualització i de longitud més llarga per a facilitar la presa d'aire al company

 

9.-S'adoptaran mesures d'higienització i desinfecció del material de busseig, d'acord amb les normes del Ministeri de Sanitat (Ordre SND/380/2020, de 3 de maig).

 

10.-S'hauran de respectar les altres mesures de limitació, de contenció i de protecció de la salut acordades per les autoritats competents.

 

 

 

Les zones sanitàries que segueixin en fase zero es regiran en funció de les normes del comunicat que emetem per a la fase zero

 

 

 

Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques – FECDAS

 

 

* Les regions sanitàries son: Camp de  Tarragona, Alt  Pirineu i Aran, Terres  de l’Ebre, Girona, Lleida i Catalunya Central, les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i Garraf (regió metro sud)Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B