La primera intervenció va ser a càrrec de la Dra. Àngela Bellmunt, bussejadora i metgessa especialista en Otorrinolaringologia. L’Àngela ens va endinsar dins l’oïda, el nas i els sinus, explicant la seva anatomia, el seu funcionament i els incidents vinculats a ells en el busseig.
Els assitents van comprendre i posar nom a fenòmens que han experimentat alguna vegada bussejant, com per exemple el vertigen alternobàric o un barotrauma explosiu. Van descobrir petits “trucs” per ajudar a compensar correctament, com fer millor la maniobra de Valsalva així com evitar infeccions. I el més important, va respondre a les preguntes dels assistents, resolent dubtes de casos propis.
A continuació, el Dr. Agustí Ruiz, Metge especialitzat en Medicina Subaquàtica i Hiperbàrica i en Emergències, Director Mèdic de la FECDAS i membre del Comitè Mèdic de la CMAS, va explicar què és la medicina hiperbàrica i va presentar la fisiopatologia del busseig, diferents tipus de patologies disbàriques així com la prevenció del accidents en el busseig, tot això a partir de casos reals.
Va ser una jornada realment interessant, compartida amb companys i companyes d’altres clubs membres de la FECDAS que van apropar-se a Pallejà, clubs com ara el YAHOOOH! de Martorell, el SASBA de Badalona i l’UNISUB de Sabadell, entre d’altres.

|