INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 06 juny, 2020
Campionat de Catalunya Natació amb aletes
Dimarts 09 juny, 2020
ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA 2020
Dissabte 13 juny, 2020
AJORNAT CCF - FINAL CAMPIONAT DE CATALUNYA
Dissabte 13 juny, 2020
X JORNADA NETEJA FONS MARÍ PORT DE LA SELVA
Diumenge 14 juny, 2020
Seguiment de l'evolució de la Posidonia Camp-2
 AGENDA SOCIAL CLUBS
13/06/2020 Club Nàutic Port de la Selva
X JORNADA NETEJA FONS MARÍ
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 17 octubre, 2019
Campionat d’Espanya 2019 de Fotografia Submarina: Nafosub foto i Cevisub vídeo
Campionat d’Espanya 2019 de Fotografia Submarina: Nafosub foto i Cevisub vídeo

 

 

Anna Ariño Gallardo

Del 9 al 13 d’octubre va tenir lloc el Campionat d’Espanya 2019 de Fotografia Submarina a les Illes Medes, l’Estartit (Girona).

Primerament, cal fer un esment del que són les dues categories que s’han desenvolupat al llarg del campionat: Nafosub i Cavisub. Aquestes nous departaments de competició han sorgit del desenvolupament de la tecnologia en l’àmbit de la imatge subaquàtica, la qual ha evolucionat en paral·lel als materials d’immersió. A més, la inversió en formació i promoció d’aquests derivats del fotosub i el videosub han portat a augmentar el nivell de competició als Campionats d’Espanya. El país s’ha convertit en una de les primeres potencies mundials en aquestes disciplines esportives, ja que ha guanyat diferents Campionats del Món, tant a nivell individual com per equips.

Pel que fa a la categoria Nafosub foto, el pòdium ha estat conquistat per la parella de Castella i Lleó formada per Rafael Fernández Esteban i Montserrat Vega amb un total de 25 punts. La segona posició ha estat per Felix Aguado Zabaleta i J. Teresa Santos Perilla, provinents del País Basc, amb 86 punts. Finalment, la medalla de bronze l’han guanyat David Mocholi Valiente i Inmaculada Zafra Soto, la parella valenciana que ha aconseguit 66 punts. La competició s’ha desenvolupat gràcies a 18 parelles més de diferents comunitats autònomes, com són Andalusia, Madrid, Catalunya, Murcia, Canàries, València, Castella la Manxa i Lleó, Cantabria i Galicia. Respecte a la parella catalana, formada per Ferran Sánchez de la Cruz i Cristina Molnar han obtingut la novena posició amb un total de 25 punts.

D’altra banda, 11 parelles diferents han participat en la secció de Cevisub. La parella gallega formada per Jorge Candan i Juan Cuetos han guanyat la medalla d’or amb una puntuació de 468. Els segons han estat Héctor Ripolles i Lledó Bernat (Valencia) amb 399 punts. Finalment, el bronze ha marxat cap a Andalusia de la mà de Jose C. Rando i Enrique Collado, que han assolit 395 punts. Pel que fa a les parelles catalanes, han participat 3 de diferents. Víctor Sánchez i Nicolás Mesanza han quedat quarts, sumant 365 punts; Marc Pedrals i Paqui Serra, sisens amb una puntuació de 351,5, i Carles Xifré i Jonathan Jiménez, novens amb 294 punts.

La classificació per federacions ha quedat de la següent manera: en primera posició la Federació Gallega amb 826 punts, la Federació Andalusa ha aconseguit 733 punts assolint, així, la segona posició, i el tercer lloc ha sigut per la Federació Valenciana amb 729 punts. Finalment, el premi de millor assistent ha estat assignat per Lledó Bernat (Valenciana).

Cal destacar la gran participació que ha tingut el campionat en general – ambdues categories – amb un total de 64 professionals.

Per últim, des de l’organització del campionat es vol agrair al patronat de turisme de la costa Bracai a l’associació de centres d’immersió de la Costa Brava i al Parc Natural Illes Medes Baix Ter, per tota l’ajuda proporcionada.

 

Link amb les fotografies :   
https://www.flickr.com/photos/127160354@N03/albums/72157711354730497

Link amb videos : 

 https://www.youtube.com/playlist?list=PLS7ACHWzfxJDc_ytpEBUSoUJu2hW7W24_


Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B