INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dimarts 10 desembre, 2019
Assemblea general de clubs de la FECDAS
 AGENDA SOCIAL CLUBS
19/12/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico finales
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 17 octubre, 2019
Carles Aguilar, antic cap del departament de patrimoni de la FECDAS participarà a la "Dive in Blue Growth" a Atenes
La conferència internacional tindrà lloc al Museu de l’Acròpoli d’Atenes entre els dies 16 i 18 d’octubre.

A la conferència hi participaran experts de diferents institucions internacionals per presentar i debatre les diferents propostes desenvolupades per fer accessible el patrimoni arqueològic  subaquàtic  a la societat.

La FECDAS, juntament amb el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, va iniciar al 2009 un conjunt d’iniciatives per fer accessible el patrimoni arqueològic subaquàtic entre els bussejadors recreatius i esportius. Van ser projectes pioners a casa nostra i tenien com a objectiu difondre i sensibilitzar els esportistes sobre la fragilitat de les restes arqueològiques submergides. Les xerrades divulgatives, els cursos de formació d’instructors de busseig i, com no, les visites “in situ” a jaciments arqueològics subaquàtics de la mà dels mateixos arqueòlegs van significar el reconeixement de la nostra aportació perquè els projectes  Deltebre I i  Cala Cativa/ Cap de Vol rebessin el reconeixement de la UNESCO com a Millors Pràctiques del Patrimoni Cultural Subaquàtic.

(http://www.unesco.org/new/es/culture/themes/underwater-cultural-heritage/underwater-cultural-heritage/best-practices-of-underwater-cultural-heritage/cap-del-vol-and-cala-cativa-shipwrecks-spain/#c1618896)

(http://www.unesco.org/new/es/culture/themes/underwater-cultural-heritage/underwater-cultural-heritage/best-practices-of-underwater-cultural-heritage/deltebre-i-shipwreck-spain/#c1618857)

Per aquest motiu, l’organització del BlueMed International Conference “Dive in Blue Growth” ha convidat la FECDAS a compartir les seves experiències al llarg de tots aquest anys i mostrar els positius resultats d’aquesta tasca divulgativa. Destacant, especialment, la simbiosi que hem construït entre tots a partir de l’intercanvi d’informació entre bussejadors i arqueòlegs, el respecte pel nostre patrimoni i la possibilitat de gaudir en primera persona dels jaciments arqueològics subaquàtics més representatius de les nostres costes.

Més informació sobre la conferència: 

https://bluemed.interreg-med.eu/news-events/news/detail/actualites/bluemed-international-conference-dive-in-blue-growth-1/Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2019 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B