INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 12 setembre, 2019
NETEJA DE FONS MARI PLATJA DE BLANES – SA PALOMERA I A PLATJA FENALS DE LLORET DE MAR
Lloret de mar, 8 d setembre de 2019

La Federació Catalana d´Activitats Subaquàtiques – FECDAS juntament amb el club MOLA MOLA, UNISUB SABADELL  i XATRAC LA CASA DEL MAR, i gràcies a la iniciativa de JOEIRIA GRAU, vam fer una neteja de platja i fons marí sota el lema ”EL MAR ÉS UNA JOIA , PROTEGIM-LO”

En total hi ha participat més de 160 persones a la platja i una quarantena de bussejadors, a més de 18 persones que s’encarregaven de l’organització, i el total recollit s’aproxima als 120 kg de residus. 

A Lloret, s’han mobilitzat més de 67 persones que durant tres hores entre la immersió,  la recollida per la platja  i la separació dels residus recollits. Després de la classificació i pesatge als resultats han sigut: més de 38 kg de brossa, amb la següent distribució : 5325 burilles, 108 pals de xupaxup, 50 culleretes de plàstic, 63 canyetes de plàstic, 70 petards, 53 pals de gelat, 28 llaunes, 4 kg de tovalloletes,…

Per la seva banda, a Blanes han comptat amb la presència d’una quinzena de bussejadors i unes 60 persones a peu de platja. Allà també s’han classificat els residus per tipologia, amb el següent resultat: més de 4000 burilles, 33 llaunes, 27 envasos de plàstic, diversos arts de pesca, moltes restes de petards, 12 kg de ferralla i 55 kg de tovalloletes i compreses, per un total de 75 kg de residus recollits.

Des de la FECDAS tenim clar que les neteges no són la solució, la qual passa per un canvi d’hàbits de consum i mercat, però sempre estarem al costat d’aquelles persones i entitats que vulguin aportar el seu granet de sorra a fer del nostre medi, el mar, un lloc més sa i natural. Per aquest motiu, recomanem consumir productes de proximitat que no estiguin envasats en va, reduir al màxim els plàstics d’un sol ús, reutilitzar tots aquells que sigui possible i reciclar correcte i eficaçment.

També volem destacar que l´activitat també ha rebut el suport de l’Ajuntament de Blanes, Ajuntament de Sabadell, Ajuntament de Lloret de Mar, PDEPÀ, centre de Busseig  Blanes SUB i del programa ‘Burbujas solidarias’ de la FEDAS.

Per últim, donar les gràcies a tots els voluntaris participants i als voluntaris d´organització que han fet possible aquesta activitat!Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B