INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Divendres 09 agost, 2019
La selecció espanyola de Rugbi Subaquàtic assoleix els seus objectius al mundial
11th Underwater Rugby World Championships 2019

Entre el 27 de juliol i el 3 d’agost es celebrà l’onzè Campionat Mundial de Rugbi Subaquàtic a Graz, Àustria. Es tracta de l’edició amb major participació fins al moment amb 14 seleccions femenines i 17 de masculines. 

La comitiva espanyola va estar formada per 32 persones, entre tècnics i jugadors. Amb el suport de la FEDAS (Federación Española de Actividades Subacuáticas) i de la FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques), els atletes van poder demostrar el resultat dels esforços i treball fet durant els darrers quatre anys.

El jove equip femení, a les ordres de la Tatiana Arias (seleccionadora), va començar el torneig amb un partit d’alt nivell contra les excampiones del Mundial anterior (Cali 2015) i ja amb 3 mundials guanyats, les alemanyes. Les nostres jugadores van perdre 9 - 0, mantenint tota l’estona una defensa molt potent. Les excampiones (i subcampiones d’aquest Mundial) les van felicitar pel partit jugat. Els següents partits ja es van obtenir unes ajustades derrotes davant Turquia i els Estats Units. L’equip turc, igualment jove tot i que amb experiència internacional, va fer un joc cohesionat i amb velocitat. Les estatunidenques, amb mobilitat suficient, van imposar la seva contundència física. Les quinze jugadores, amb set catalanes entre elles, no van defallir i van fer-se amb dues victòries. El jove equip canadenc i l’italià van patir el joc intens de l’equip espanyol. Les italianes van fer gala de la seva fama, plantejant una defensa sòlida que va obligar a les espanyoles a aplicar-se al màxim. El darrer partit, les guerreres van plantar cara al combinat de Dinamarca. Tot i ser superior físicament i tàcticament, les atletes daneses només van anotar 3 gols, fent un resultat final de 3 - 0 contra les espanyoles. 

L’equip masculí, amb una base de jugadors veterans del darrer mundial (Cali 2015, Colòmbia) i l’europeu (Helsinki 2017), arribava amb l’objectiu de fer història. A la fase de grups, l’equip escollit per l’Alejandro Betancur (seleccionador) es trobà amb Colòmbia (que acabaria guanyant el torneig), Eslovàquia i Canadà. Amb un joc sòlid, la selecció espanyola va derrotar a canadencs i eslovacs. En front la poderosa Colòmbia, la selecció aconseguí una digna derrota menys amplia del que es podria esperar. Els bons resultats a la fase de grups portaren a creuaments amb els millors equips del món: Noruega, bi-campions mundials (i campions en aquell moment) i Suècia, penta-campions mundials. Les àmplies derrotes tot i que previsibles, no van desanimar els jugadors que recordaran l'experiència més que el resultat. Amb tot, Espanya arribà al darrer partit contra el combinat local. En el partit més igualtat dels nois de l’Alejo el primer gol dels austríacs va ser respost ràpidament per la concentradíssima esquadra espanyola. El respecte mutu i la manca d’errors per part dels dos equips portà el partit a la pròrroga. Finalment, una bona jugada dels locals decantà la balança deixant Espanya amb un meritori vuitè lloc al campionat.

L’equip de l’Alejo compleixi el seu objectiu: fer-se amb el millor resultat de la historia de l’equip. Més enllà del bon resultat, el campionat suposà el tancament d’un cicle. En els darrers 5 anys, Espanya ha fet un salt: de competir per els darrers llocs del rànquing mundial, a situar-se a l’avantsala dels 6 totpoderosos que monopolitzen el podi des de l’inici del campionat al 1980. Aquest nova situació, necessitarà de noves estratègies i tàctiques esportives combinades amb la il·lusió i el treball que la selecció ha demostrat que sap fer.

Per a l’equip femení es pot parlar d’èxit: la dècima posició és el millor resultat mai aconseguit. Tot i això, l’equip femení, a les ordres de Tati per primera vegada en competició, no admet l’èxit com un cim. Per elles Graz 2019 ha sigut només la primera passa d’una llarga cursa. 

+info: reportatge fotogràfic

Departament de Rugbi Subaquàtic de la FECDAS
Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B