INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimarts 23 juliol, 2019
11th Underwater Rugby World Championships 2019
El Club BCN Rugbi Subaquàtic aporta més de la meitat de jugadors de la selecció en el proper Campionat del Món a Graz, Àustria

Després de quatre anys i de l’ultima edició a Cali, Colòmbia en el 2015, es disputarà l'11è Campionat del Món de Rugbi Subaquàtic, aquesta vegada a Graz, Àustria, del 27 de juliol al 3 d'agost. Hi prendran part 18 països i més de 475 esportistes d'arreu del món.

Pel que fa a la selecció Espanyola, la conformen 30 esportistes, 15 en categoria masculina i 15 en categoria femenina. La presència catalana es molt considerable, havent estat seleccionats 8 nois i 7 noies del barceloní Club BCN Rugby Subaquàtic. Us els presentem a continuació:

05 Alejandro Betancur - (Seleccionador Nacional) Porteria/Atacant:

Un dels integrants més experimentats, amb 24 anys de rugbi i dos campionats del món a l’esquena (Hèlsinki 2011 i Cali 2015), no és casualitat que sigui el seleccionador nacional, amb una gran habilitat tan de porter com d'atacant es defineix com un jugador explosiu i amant de generar oportunitats de gol xocant contra la porteria contrària. 

 

 

 

07 Leonardo Arteaga - Atacant:

Aquest serà el seu primer campionat del món, però ja té 5 anys en el Rugbi Subaquàtic i abans havia jugat a futbol i havia fet surf. Com a bon atacant gaudeix molt aquesta posició i la seva agilitat i domini de la pilota ho demostren.

 

 

 

 

11 Camilo Reyes - Atacant:

El jugador de la Selecció Espanyola amb més campionats del món a la motxilla (Bari 2007, Hèlsinki 2011 i Cali 2015) i amb una trajectòria de 27 anys en aquest esport, és un atacant amb molta rapidesa mental, audàcia i velocitat en el joc.

 

 

 

 

15 Carles Santiveri - Atacant/Defensa:

Sent un dels més joves, ja té 6 anys d’experiència en aquest esport i un campionat del món, Cali 2015. Amb un passat de nedador aporta tenacitat en el joc tan de defensa com d'atacant.

 

 

 

 

18 John Milligan - Porteria:

Sòlid porter amb 7 anys d’experiència en aquest esport, i que, abans de conèixer el rugbi havia jugat a waterpolo i fet esgrima i natació. Aquest jugador amb una gran confiança amb ell mateix ja té l'experiència prèvia d'haver jugat un campionat del món, fa quatre anys a Cali, Colòmbia.

 

 

 

19 Jose Castro - Atacant:

Actualment viu en una illa a prop de Madagascar, però amb els seus 5 anys practicant Rugbi Subaquàtic ha aconseguit ser un gran atacant que atemoreix i destrossa la defensa rival. Va participar en el campionat del món de Cali 2015.

 

 

 

 

27 Jorge Gómez - Porteria/Defensa: 

Versàtil tan a la porteria com a la defensa, aquest jugador de 14 anys d’experiència té uns característics tatuatges aquàtics a l’esquena i al braç que demostren la passió que té pel món subaquàtic.

 

 

 

 

87 Magí Rovira – Porteria/Defensa: 

En Magí també provarà que se sent jugar en un campionat del món per primera vegada. Amb 4 anys jugant a Rugbi, abans ja havia practicat altres esports d’equip com el rugbi terra i el bàsquet. Es defineix com un jugador amb bon sentit de l’humor, i molt segur en la defensa.

 

 

 

Addicionalment, dos jugadors catalans més han estat escollits i mereixen una especial menció, són el Joel Filter i l’Albert Rodriguez, un atacant i un defensa, respectivament, amb molt de talent i que segur l'equip notarà la seva absència. L’Albert per motius mèdics, finalment no podrà participar en el campionat. En el cas del Joel, tampoc, ja que per una lesió recent, no podrà estar present de forma activa però acompanyarà a la selecció com a membre de la delegació Espanyola. 

 

 

 

 

 

 

Les noies que formen part de la Selecció Espanyola de Rugbi Subaquàtic són:

03 Elia Santamaria - Porteria:

La jugadora catalana amb més campionats del món viscuts, Bari 2007 i Hèlsinki 2011, i 14 anys practicant aquest esport és una gran portera. Perseverant, segueix millorant constantment.

 

 

 

 

06 Aida Peiró - Defensa:

Una amant dels esports aquàtics, ja que porta 4 anys en aquest esport però anteriorment havia fet molts anys natació i waterpolo. Aquesta jugadora que gaudeix tan la defensa com l’atac es defineix com una persona constant que sempre està disposada a lluitar i a ajudar a les seves companyes.

 

 

 

08 Lina Bautista - Porteria:

Amb considerable enteresa, la Lina, pot mantenir la serenitat i la fortalesa en els pitjors moments d’un atac en contra. La capitana de l'equip, a part de l’escalada, el seu altre esport és el Rugbi el qual ja fa més de 7 anys que el practica.  

 

 

 

 

12 Elisenda Andrés - Atacant:

També jugarà per primera vegada un campionat del món, amb 6 anys de Rugbi Subaquàtic, té la gran habilitat de ser una experta atacant, desconcerta l'equip contrari i protegeix eficaçment la defensa.

 

 

 

 

20 Iris Balcázar - Defensa/Atacant:

Serà el seu primer campionat del món de Rugbi Subaquàtic, però amb només 3 anys en aquest esport i una llarga experiència de 10 anys en esports aquàtics com la natació, natació amb aletes i waterpolo, han portat aquesta jugadora a ser la velocitat personificada i la podrem veure jugar tan de defensa con d'atacant. 

 

 

 

83 Giovanna Bautista – Defensa:

Jugadora amb 14 anys en el món del Rugbi Subaquàtic i havent participat prèviament en el campionat del món de Hèlsinki 2011, realitza una defensa molt sòlida i té una gran capacitat d’anticipació. 

 

 

 

 

93 Carolina Villalba – Porteria/Atacant: 

Encara que venia d’un passat molt diferent (la dansa) aquesta jove jugadora amb només 3 anys d’experiència ha demostrat que amb constància pots ser una jugadora essencial. Fa dues posicions, porteria i atacant i aquest serà el seu primer campionat del món.

 

 

 

Paula Moreno - Defensa: 

Aquesta jugadora que defensarà la bandera italiana va començar fa 4 anys en el Rugbi i ja ha participat en un mundial (Cali 2015, defensant Veneçuela). És una defensa perseverant i té una gran constància en la seva posició. 

 

 

 

 

Mar Pozo - Atacant: 

També forma part de la delegació Espanyola que viatjarà a Àustria, la Mar Pozo, la més jove de l’equip Barceloní, que amb només 13 anys ha demostrat molt potencial i aviat estarà al nivell de les jugadores més experimentades. 

 

 

 

 

Per la banda de les noies fer una menció especial també a una jove promesa catalana del Rugbi que va ser pre-seleccionada: l’Inés de Gregorio que amb només un any jugant, ha demostrat un gran talent, essent la màxima golejadora en l’últim campionat d'Espanya. 

Si voleu veure la selecció en viu, el campionat es retransmetrà en directe per streaming, el podreu seguir aquí

https://www.youtube.com/channel/UCir64tlXKGOU1uAJDTBoDIg/featured

L'horari dels partits de la selecció Espanyola és el següent:

Categoria masculina

Dissabte 27 Juliol - Spain vs. Slovakia | 15:00 CET 

Dilluns 29 Juliol - Spain vs. Canada | 08:00 CET

Dimarts 30 Juliol - Colombia vs. Spain | 12:00 CET

Categoria femenina

Dissabte 27 Juliol - Germany vs. Spain | 10:00 CET 

Diumenge 28 Juliol - USA vs. Spain | 19:00 CET

Dilluns 29 Juliol - Spain vs. Turkey | 13:00 CET

 

Per més informació sobre la Selecció Espanyola participant

https://www.worldchampionship2019.com/esp-m

Per saber-ne mes del Rugbi Subaquàtic i sobre el Club BCN Rugby Subaquàtic

http://barcelonarugbysub.net/

Per mes informació sobre la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques

http://www.fecdas.cat/

Departament Rugbi de FECDASConsell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B