INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 11 juliol, 2019
Sandra Prat, campiona d’Espanya de pesca submarina a Cadis

Anna Ariño Gallardo

El passat cap de setmana, 29 i 30 de juny, van tenir lloc el LXIII Campionat d’Espanya Individial Masculí i el VI Femení de pesca submarina. Aquest any, les dues competicions van ser organitzades per la Federació Andalusa d’Activitats Subaquàtiques (FAAS) i el club La Caleta de la zona marítima de Cadis. A més es van fer en memòria de Manuel Baena Liberato, incansable defensor de la pesca submarina i inestimable col·laborador en esdeveniments de competició d'aquesta especialitat esportiva a més de membre de l'assemblea i vicepresident de la Federació Andalusa d'Activitats Subaquàtiques des l'any 1996, mort a finals de gener. 

Aquest any el nivell del campionat ha sigut molt alt: han participat 11 autonomies amb un total de 34 esportistes masculins i 7 femenins. La Selecció Catalana ha tingut una molt bona actuació estan present al pòdium d’ambdós campionats. La Sandra Prat va obtenir la primera posició a la competició femenina i el Xavi Blanco, la tercera a la masculina. A més, tant la cinquena plaça masculina com la femenina han estat cobertes per participants catalana: Òscar Hidalgo i Ainhoa Abellán, respectivament, aconseguint així dues places autonòmiques més per al Campionat d’Espanya del proper any.

La resta de posicions del pòdium han estat cobertes per David Fernández Montero (Federació Andalusa) i Óscar Cervantes Riera (Federació Balear) en la categoria masculina; i per Malen Sart Bonnin (Federació Balear) i Rosa Mª González Anreus (Federació Valenciana) en la categoria femenina.

Finalment, cal destacar la participació dels barquers que acompanyen en les embarcacions individuals a cada esportista, complementant així l’equip de competició. És essencial una bona coordinació i preparació de la zona per optimitzar el temps de competició i les captures previstes. Els barquers catalans que van participar són: Manuel López (amb la Sandra Prat), Jordi Morancho (amb en Xavi Blanco), Francisco Martínez (amb l’Òscar Hidalgo) i Juan A. Utrera (amb l’Ainhoa Abellán). Per últim, destacar l’actuació de l’Eloy Martínez i el seu barquer Raúl Astorga (Selecció Catalana), els quals van capturar la major peça del campionat: un reig de 10,280 kg.Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B