INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dimarts 09 juny, 2020
ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA 2020
Dissabte 13 juny, 2020
X JORNADA NETEJA FONS MARÍ PORT DE LA SELVA
Diumenge 14 juny, 2020
VII FOTOGRAFIA SUBMARINA MACRO ACASCB SFG
Diumenge 14 juny, 2020
Seguiment de l'evolució de la Posidonia Camp-2
Dissabte 20 juny, 2020
Campionat de Catalunya Masculí Mànega I
 AGENDA SOCIAL CLUBS
13/06/2020 Club Nàutic Port de la Selva
X JORNADA NETEJA FONS MARÍ
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimarts 09 juliol, 2019
El millor Hoquei Subaquàtic al XX Open Internacional de Sant Adrià de la mà de l’ISB
Anna Ariño Gallardo

El passat 29 de juny es va celebrar la vintena edició de l’Open Internacional de Hoquei Subaquàtic “Ciutat de Sant Adrià” a Sant Adrià de Besòs. Aquest torneig és un dels campionats més importants d’Europa per la seva antiguitat, la xifra d’equips i la qualitat dels jugadors participants.

Els participants del campionat van sumar un total de 14 equips procedents de països amb una forta presència en aquest esport com Anglaterra, Holanda, Bèlgica, Portugal, Itàlia o França. Els esportistes autòctons van quedar representats per un equip de Vitòria: Nereida, i Els Anxovetes, de L’Escala. Aquest últim era l’equip més jove.  D’altra banda, la Selecció SUB18 també va jugar al campionat. Aquesta va estar formada pels jugadors Juniors de l’ISB, els quals es van prendre el torneig com a entrament previ per al proper mundial que es celebrarà aquest agost a Sheffield.

Cal destacar la tranquil·litat amb la qual es va desenvolupar tot el torneig. Els jugadors van poder gaudir de 10 hores de hoquei sense parar així com de la tradicional paradeta de fruita fresca, regentada pels pares i mares dels nostre club, que ja s’ha convertit en un clàssic del torneig. La millor forma de combatre la calor dels jugadors. 

El campionat es va basar en la divisió a l’atzar dels equips en dos grans grups. A partir d’aquí, els equips competien els uns contra els altres en partits de vuit minuts fins a obtenir una classificació. Una vegada acabada aquesta part inicial, els equips passaven a la segona, on l’organització els va reagrupar en funció de la classificació obtinguda anteriorment. Aquells amb millor posició es van situar al “top” (els equips amb més nivell)i, els que van obtenir menys punts, a la “subtop”. En aquesta fase, els partits tenien una durada de dotze minuts. 

Finalment, l’equip portuguès Lisboa Club i l’equip italià Azzure van competir en una final que es va celebrar en dues parts de 12 minuts. L’equip portguès es va fer amb la victòria, deixant a l’equip italià la segona posició. En tercer lloc, va quedar l’equip belga Holy Orca. Cal fer una menció especial a la Selecció Espanyola Sub18, formada per jugadors catalans de l’ISB i d’Anxovetes, la qual va quedar en tercera posició.

D’altra banda, aquest any el torneig a pogut comptar amb la visita del Sr. Pere Vilà i Collmalivern, Representant Territorial de l’Esport a Barcelona i comarques de Catalunya. Des del departament de l’ISB, s’agreix la seva estada a l’Open i el seu suport als esportistes catalans de l’esport, especialment, als jugadors de la selecció espanyola Sub18. També agraeix la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Adrià per facilitar les instal·lacions, la del personal del Poliesportiu Marina-Besòs per contribuir al bon desenvolupament del torneig, la del Consell Català de l’Esport per la cessió dels obsequis i trofeus, i la de la FECDAS pel seu suport. Finalment, donen les gràcies a tots els col·laboradors, pares i jugadors que han fet possible que aquest Open Internacional hagi assolit l’alt nivell de professionalitat exigit.
Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B