INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 04 juliol, 2019
Catalunya es proclama campiona indiscutible d’Espanya de Rugbi Subaquàtic 2019
El Club BCN Rugby Subaquàtic aconsegueix el primer lloc en les tres categories (Femenina, Mixt A i Mixt B) disputades el passat cap de setmana durant la Copa d'Espanya, posicionant‐se com el millor club del país.

El passat cap de setmana a Platja d’Aro, en les instal·lacions del Càmping Riembau, es va disputar la Copa d'Espanya de Rugbi Subaquàtic. On es va definir el club que participarà com a representant d'Espanya en la pròxima edició de la Champions Cup de Berlín. El campionat va comptar amb 4 clubs en representació de les autonomies de Comunitat de Madrid, Castella-Lleó, Navarra i Catalunya. Els 3 equips del Club BCN Rugby Subaquàtic, formats per més de 30 esportistes i dirigits per l'entrenador Camilo Gaitan, van participar en les tres categories. 

La jornada, que es va veure emmarcada per un fantàstic clima i una organització espectacular va acollir durant el dissabte 29 de Juny, un campionat on es van disputar tres categories diferents i per primera vegada la Copa d’Espanya es va retransmetre per streaming gràcies especialment a un dels jugadors barcelonins Niccolo Bruna i als organitzadors; la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), la Federación Española de Actividades Subacuáticas (FEDAS), i tots els voluntaris i voluntàries del BCN Rugbi Subaquàtic que van ajudar a fer-ho possible.

En la categoria Mixta B, van participar els equips de “Leones” de Pamplona (Navarra), “Pirañas” de Valladolid (Castelló-Lleó) i BCN ''Valkiries'' (Catalunya). Després del seu primer any com a club, l’equip Navarrés va demostrar molta intensitat, no obstant això, l'experiència dels altres equips es va fer notar i van perdre totes dues trobades per marcadors molt amplis. Mentre que la trobada entre BCN ''Valkiries'' i “Pirañas” va ser resolt per un 11‐0 a favor de l'equip català.

En la categoria Mixta A, el Club de Barcelona va participar per primer cop amb dos equips i van ser els representants de Catalunya en aquesta categoria; Barcelona A i Barcelona 1. Per una banda, l’equip del BCN A va mostrar molt caràcter durant tota la jornada. En un joc molt tancat enfront del representant de la Comunitat de Madrid, ''Osos'', van acabar perdent en un 2‐1, finalitzant el torneig en quarta posició. D'altra banda, l'equip Barcelona 1, va deixar clar per què són els campions d'aquest any, demostrant en cada partit, tècnica, estratègia i treball en equip. Van finalitzar el campionat en primera posició amb marcadors de 14‐0 contra Barcelona A, 7‐1 enfront de “Pirañas” de Valladolid i 14‐0 contra l'equip d'”Osos”.

Per la seva part, la categoria femenina va presenciar grans trobades entre les jugadores de Valladolid, Madrid i Barcelona, sent l'equip del Club BCN Rugby Subaquàtic el que es va endur la primera posició després de vèncer 7‐1 a l'equip de Madrid, ”Osos”, i 2-0 a l'equip de Valladolid, “Pirañas”. En aquest segon partit, malgrat l'incessant pressió de les noies de Barcelona, només van aconseguir marcar 2 gols, però tot i així consolidaven la victòria del campionat.

Així va ser com el dissabte 29 de Juny va vestir el Rugbi Subaquàtic amb els colors catalans. Campions en les tres categories, amb clars arguments com així ho demostra el 'gol average' on els equips campions sumen un total 131 gols a favor en totes les categories i en contra només 2 gols rebuts. Si bé aquest fet parla d'una gran defensa, també parla d'un espectacular desenvolupament en l'atac, per això cal esmentar als golejadors del torneig: els barcelonins Carlos Santiveri i Albert Rodríguez amb la mateixa quantitat de gols en la categoria masculina, i en la femenina la barcelonina Inés de Gregorio que s'emportà el palmarès després d'encaixar 8 gols en porteria contrària.

La jornada va finalitzar amb un sopar a la fresca on tots els esportistes i acompanyants van poder gaudir de l'ambient jove i multicultural que defineix aquest esport en el nostre país, i després, en l'entrega de premis, durant el reconeixement a l'esforç a tots el equips participants, el Vicepresident Segon de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques, en Carles Font, mencionava la dedicació de tota la gent que fa possible que el Rugbi Subaquàtic un esport encara molt minoritari, es consolidi i s'estengui gràcies també al suport incondicional de la Federació Catalana.

+ info: reportatge fotogràfic - Copa d'Espanya de Rugbi Subaquàtic

Departament de Rugbi Subaquàtic de la FECDAS
Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B