INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 05 juliol, 2020
SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Dimecres 08 juliol, 2020
BATEGOS DE SUBMARINISME PERSONES AMB CARDIOPATIES
Divendres 10 juliol, 2020
SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina
Dissabte 11 juliol, 2020
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'IMATGE 2020
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 21 març, 2019
La selecció catalana de natació amb aletes, segona al Campionat d’Espanya per Autonomies
Els esportistes catalans tornen d’Elx amb 8 ors i un total de 26 medalles

Anna Ariño Gallardo

Aquest cap de setmana s’ha realitzat el XXVI Campionat d’Espanya per Autonomies a la Piscina Esperanza Lag, Elx. La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), concretament la seva modalitat en natació amb aletes, ha participat amb 26 esportistes que van obtenir resultats exitosos al llarg de les tres sessions en las que es va dividir la competició. És important ressaltar l’alta presencia femenina de l’equip, tant en número, com en rendiment: han suposat el 50% i elles han sigut les que han aconseguit millors resultats. Set dels vuit ors guanyats han sigut plenament femenins. Un exemple és el relleu de 4x200 superfície format per Katya Sokolovskaya, Malena Rivera, Pili Pino y Anna Ariño. Un altre relleu que ha obtingut la primer posició ha sigut el constituït per Sílvia Barnés, Júlia Lauge, Isaac Vera y Pau Padial a la prova de 4x100 bi-aletes mixt. A nivell individual, destaquen les nadadores del Club Natació l’Hospitalet Sílvia Barnés i Pili Pino, van guanyar totes les proves nadades. La primera va aconseguir la primer posició als 50, 100 y 200 bi-aletes i la segona, als 400, 800 i 1500 superficie (amb monoaleta). Per un altre costat, Sonia Fargas, nadadora del Club Esportiu Mediterrani, va conquistar l’or als 400 bi-aletes. Pel que fa a les plates i els bronzes, els de Catalunya han tornar amb catorze i quatre medalles, respectivament.

Contra aquests resultat només ha pogut competir la Comunitat Valenciana, guanyadora del Campionat. No obstant, s’ha d’explicar la normativa de la competició. Els resultats per equips no s’obtenen en funció de les medalles que han aconseguit, sinó a partir dels punts acumulats durant tot el campionat. Cada esportista quan nada una prova guanya una quantitat de punts, en relació a la posició en què quedi. D’aquesta manera, el primer aconsegueix els màxims punts (50), seguit del segon (47) y, així, successivament. En el cas d’aquest cap de setmana, la Comunitat Valenciana s’ha coronat amb un total de 3794 punts a només 145 de Catalunya. La tercera posició ha sigut per la Comunitat Aragonesa, amb 2.929 punts acumulats.

D’altra banda, el campionat d’aquest any ha sigut especial per una raó: una nova comunitat, Cantabria, s’ha incorporat a aquest esport tan minoritari a l’estat espanyol. Encara que ha sigut de manera testimonial, ha contribuït a sumar nou Comunitats participants a la competició.Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B