INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 21 juliol, 2019
III OPEN FOTOSUB CN VILANOVA
Diumenge 21 juliol, 2019
I OPEN VIDEO SUB
Dissabte 27 juliol, 2019
16 th Underwater Hockey European Championship
Diumenge 28 juliol, 2019
CC4 Open Profunditat Cavalldemar
Diumenge 25 agost, 2019
COPA3 - XIII FOTO SUB APNEA ROSES ACESUB-GI
 AGENDA SOCIAL CLUBS
07/09/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico 1º selectivo
21/09/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico 2º selectivo
04/11/2019 Club Esportiu Mossos d'Esquadra
I Promoció CEME - Busseig amb Vestit Sec
19/12/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico finales
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimarts 11 setembre, 2018
El XXI Trofeu Begur que organitza l'Skaphos Sub atrau l'interès del públic
El club organitzador del XXI Trofeu Begur clou la prova benèfico-social de Pesca submarina per equips amb la qualificació d'èxit.

La cala d'Aiguafreda, a Begur, va acollir una riuada de persones que es van interessar en la competició esportiva que s'estava duent a terme.

L'organització va explicar a tothom que mostrava interès quin és el tipus de pesca selectiva social que promou la FECDAS, que té com a elements caracterñitiscs els fets següents:

- Es lliura peix fresc a centres de beneficència com a acció social-esportiva.

- Es pugen les talles mínimes de les captures de peixos per garantir que han superat amb escreix l’edat mínima de reproducció.

- La pesca selectiva permet triar el peix abans de pescar-lo, tant pel que fa la mida com a l'espècie

- El reglament esportiu actual determina que no s'han de pescar exemplars d'espècies vulnerables, que hi ha un límit per a les captures i que cal buscar la varietat per no afectar excessivament unes espècies determinades. A banda, puja els límits de les talles mínimes segons el nivell dels participants per adequar la capacitat i la dificultat de la captura.

- Fer la pesca a pulmó llire, segons les capacitats dels esportistes, té mèrit esportiu.

A banda, la celebració del concurs va servir per recollir signatures i suport per a la reforma de la llei catalana de l'esport. Aquesta reforma la lidera la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb l'objectiu de canviar i adequar la llei de l’esport a les necessitats actuals i potenciar l’esport femení i el paralímpic i també el d’elit. 

En acabar la jornada i durant el pesatge, els assistents varen poder conversar amb esportistes i organitzadors. El pesatge, a més de determinar la clasificació esportiva, aporta la recollida de totes les dades de les captures, que es lliuren a la Generalitat per al control estadístic anual.

En l'apartat esportiou, l’equip de l'Enrique Ruiz i el Francesc Garcia, del club Skaphos Sub, van  ser els guanyadors del XXI trofeu Begur de pesca submarina per equip amb 28.910 punts, aconseguits amb 30 peces de 8 espècies diferents.

Al darrere es van situar el Jordi Morancho i el Jordi Soler (Skaphos Sub), amb 18.640 punts -21 peces de 9 espècies-; el Ramon Hontanya i el Sergi Caballeria (SPAS), amb 17.800 punts -16 peces de 8 espècies-; el Dominique Girres i l'Ugo Girres (APS), amb 11.975 punts; l'Arnau Floristán i l'Adrian González (CAS Marman) amb 9.765 punts; el José Carlos Mesa i el Jordi Pereira (CN Hospitalet-Vandellòs) amb 7.710 punts; l'Albert Giralt i l'Ignasi Bustamente (AES Neptuno), amb 6.000 punts, i el Carles Hierro i l'Àngel Martí (Skaphos Sub), amb 4.805 punts.

El Trofeu Especial va recaure en els debutants Marcel Gastón i Ferran Grau, del club AES Neptuno, amb 2 peces puntuables i 1.945 punts.

La peça major va ser una molla de 1,605 quilograms pescada per l’equip de l’SPAS que formanven el Ramon Hontanya i el Sergi Caballeria.

El club organitzador agraeix la tasca de les persones i les entitats col·laboradores, la bondat de la qual s'ha fet visible en el fet que aquesta 21 edició del Trofeu Begur organitzat pel club Skaphos Sub ha estat la més destacada i la que ha comptat amb una assistència de públic més nombrosa, fet que engresca de cara a l'organització de la propera edició. 

+info: reportatge fotogràfic

+info: classificació

Departament de pesca submarinaConsell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2019 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B