INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 27 octubre, 2018
1a Jornada de la Lliga Catalana de Natació amb ale
Diumenge 28 octubre, 2018
Jornada mediambiental - Neteja del fons marí.
Dijous 01 novembre, 2018
XVII Campionat de Catalunya
Dissabte 03 novembre, 2018
Copa catalana solidària IV Trofeu CNHV
Diumenge 11 novembre, 2018
Interclub - trofeu Sistaré per equips
 AGENDA SOCIAL CLUBS
05/11/2018 UNIO SUBAQUATICA SABADELL "UNISUB"
Presentació e inici Curs B3 + especialitat Administrador O2
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Divendres 29 setembre, 2017
Èxit de la I Jornada de Busseig en Igualtat de la FECDAS
La FECDAS i el club SASBA organitzen, amb la col·laboració dels clubs Sublímits i Saita Diving, la primera de les jornades del grup de treball “ Sota l’aigua en igualtat” els dies 22 i 23 de setembre.

FotoEl dissabte dia 23 de setembre ha tingut lloc a Badalona la primera jornada d’activitats del grup de treball creat per la FECDAS amb l’objectiu de fomentar la igualtat  i donar visibilitat a les fites assolides per les nostres companyes en els esports subaquàtics.

El club SASBA ha acollit a les seves instal·lacions aquesta trobada i, amb la col·laboració dels clubs Sublímits i Saita Diving, ha desenvolupat les activitats programades tant dins com fora de l’aigua.

La convocatòria ha estat del tot satisfactòria no només per l’alta participació sinó també per l’assoliment dels objectius establerts.

La jornada va començar la nit del divendres amb una immersió nocturna a la zona del Pont del Petroli de Badalona. Submarinistes d’altres clubs que no coneixien els fons del litoral badaloní van gaudir de la riquesa natural que hi van trobar.
El matí del dissabte ha acollit el plat fort de la jornada: el bateig de mar de 10 futures bussejadores. Les instructores i guies de grup dels clubs SASBA, Sublímits i Saita Diving han fet possible el descobriment d’un nou món a les participants.

Paral·lelament a aquesta activitat, ha tingut lloc el taller-col·loqui dedicat al manteniment de material de busseig. A partir de les explicacions de la presidenta del SASBA, s’ha parlat de quines són les millors pràctiques a l’hora de mantenir un equip de busseig en perfectes condicions.

La pausa de l’aperitiu ha servit per contemplar i comentar l’exposició fotogràfica configurada per instantànies en què la dona, com a practicant de les diferents activitats i esports subaquàtics, és la protagonista.

Per la tarda, la xerrada Dona, busseig i ciència ha estat dedicada a la presència de la dona en l’arqueologia subaquàtica. La més que interessant presentació ha donat pas a un intens i constructiu debat sobre la presència de la dona en les ciències subaquàtiques.

Posteriorment, i després d’un petit descans pensat per a fer un cafè amb calma, s’ha dut a terme la projecció del film Amor blau. Un cop acabada, part de l’equip de rodatge i de dos dels seus protagonistes han comentat la seva participació en el projecte i han entaulat un diàleg amb les persones assistents.

El balanç d’aquesta primera experiència ha estat del tot positiu i marca una línia a seguir en el camí del desenvolupament de l’objectiu d’assolir la igualtat en els nostres esports subaquàtics, de dotar de més visibilitat els èxits esportius de les nostres companyes i de fomentar el busseig entre les dones.

A més, la col·laboració entre els tres clubs  federats mostra una dinàmica de comunicació beneficiosa i necessària que cal estimular amb més trobades i activitats per fer-la habitual i profitosa per a la societat.

Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B