INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Divendres 23 novembre, 2018
Champions Cup Berlin
Diumenge 25 novembre, 2018
XXXIX Trofeu Skaphos Palamós Individual
Dissabte 01 desembre, 2018
La Marató 2018
Dimarts 11 desembre, 2018
Assemblea general de clubs de la FECDAS
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimarts 04 juliol, 2017
L’AJ Barnabitas fa un matí de bateigs de busseig amb el club Saita Diving
L’Associació Juvenil Barnabitas coneix els fons marins de Sant Adrià de Besòs de la mà del club Saita Diving.

FotoEl club, representat per un grup dels seus instructors i instructores, ha conviscut durant el matí del 3 de juliol amb una colla de barnabites, un grup de joves d’entre 12 a 14 anys que posen molta il·lusió en el seu bateig de submarinisme, el seu primer contacte amb el món submergit.

Els joves han arribat a quarts de deu i l’equip s’ha posat mà per feina amb el Vicenç Vega i la Sara Martín, com a directors d’orquestra amb la intenció de fer gaudir els joves i proposar-los que creixin amb aquesta passió: el mar.

Els responsables del club tenen com a objectiu de les seves activitats encomanar als joves les ganes de cuidar i gaudir del llegat subaquàtic i acostar les noves generacions al medi aquàtic, que permet una gran quantitat de beneficis físics, entre els quals hi ha el treball amb tota la musculatura del cos; la millora de la capacitat pulmonar i de l’eficiència del sistema respiratori.

FotoCom a benefici mental, l’entorn aquàtic té qualitat de facilitar la pau interior i la tranquil·litat emocional.
                                                 
Abans d’anar a l’aigua, els joves reben informació sobre l’activitat que protagonitzaran, sobre l’equipament que faran servir i sobre les espècies marines que podran veure en l’àrea de la immersió.

Un cop ha acabat l’explicació, els instructors comencen a fer els bateigs comptant amb un dels joves cada vegada: atenció màxima per intentar aconseguir que aquesta sigui una experiència que marqui l’inici d’una passió i que totes les sensacions que generi siguin positives.

Els que en saben diuen que, quan es recorda una experiència, es pot reproduir la sensació que es va tenir en el moment de viure-la perquè el cervell crea de nou les sensacions.

Aquest és l’objectiu del club Saita Diving: fer que les sensacions que s’enduen els joves AJ Barnabitas després de la seva experiència amb el bateig de busseig els influeixi de forma positiva en la seva vida.

FotoL’experiència es completa amb una xerrada en què l’Olga demana als joves quins éssers vius han pogut veure durant la immersió. A partir de les seves explicacions, es busquen els noms dels peixos en el manual i s’identifiquen albiraments de donzelles, oblades, salpes, castanyoles, sards, gòbids i burrets.

Així es posa el punt final al matí conviscut amb els joves de l’AJ Barnabitas: satisfacció a totes dues bandes per l’experiència i agraïments especials del club: “Moltes gràcies per deixar-nos compartir el vostre temps amb vosaltres, nois!”

Saita DivingConsell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B