INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 30 juny, 2018
XIX Open Internacional de Barcelona
Diumenge 01 juliol, 2018
V OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 01 juliol, 2018
V OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 01 juliol, 2018
XVIII Competició FOTOSUB APNEA ACASCB SFG
Dissabte 07 juliol, 2018
II Interclubs Apnea Skaphos Palamós
 AGENDA SOCIAL CLUBS
08/07/2018 UNIO SUBAQUATICA SABADELL "UNISUB"
Neteja de fons marí
13/07/2018 SASBA
XVIII Open Nocturn de fotografia submarina ciutat de Badalona
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dilluns 29 maig, 2017
El Campionat de Catalunya d’Equips-Clubs de pesca submarina es disputa a Portbou
Tretze equips d’arreu de Catalunya disputen el 27 de maig a la zona de Portbou el Campionat de Catalunya d’Equips-Clubs de Pesca Submarina.

Al matí, els equips formats per 3 esportistes, varen competir en la zona marina que va des de Portbou fins a Port de la Selva i per la tarda es va fer la pesada de les captures en el port de Portbou. Cada equip disposava d’una embarcació: dos dels esportistes s’estaven a l’aigua amb una boia de senyalització i el tercer participant feia de barquer. Tot plegat, un dels sistemes de competició més segurs per practicar esports subaquàtics.

Durant aquesta activitat esportiva d’elit, Portbou va poder comprovar com els federats que practiquen la pesca submarina de competició dinamitzen econòmicament el poble i van veure que el reglament esportiu i els hàbits de pesca selectius són totalment sostenibles.

FotoEls participants visiten durant setmanes la zona de competició sense poder pescar-hi i el dia de la prova han d’intentar capturar en apnea i amb un arpó peces que hagin pogut localitzar. Amb tot, els canvis de temperatura de l’aigua, els corrents marins i el vents dificulten trobar el peix vist durant els dies previs, cosa que afegeix dificultat i atractiu a la vegada a la pràctica de la pesca submarina a pulmó lliure.

Les persones que van assistir a la fase de la pesada de les captures es van quedar sorpreses quan van comprovar que els esportistes federats tenen establerts uns pesos mínims dels peixos a capturar: en aquest cas, era de 500 grams. A més, algunes de les mides federatives estan molt per sobre de les mides mínimes oficials. Per exemple, els meros a han de tenir un pes mínim de 3 quilograms, 3 vegades per sobre de la mesura oficial.

També van comprovar que els peixos capturats són pesats per obtenir una estadística per zona i any com a mesura de seguiment científic. Naturalment, el pes és converteix a punts per obtenir una classificació esportiva sense deixar de banda que el reglament esportiu té paràmetres que afavoreixen el respecte als exemplars més petits i, per tant, més joves: es penalitza qui pesca una peça de mida menor i es bonifica qui pesca més espècies diferents.

A més, cal destacar que el peix capturat va ser lliurat a beneficència: el va rebre la delegació a Portbou de la Fundació del Banc dels Aliments.

FotoL’equip format pel Campió de Catalunya Individual 2016, Eloy Martínez, juntament amb el Manuel Gálvez i l’Oscar Rodríguez, del Club Nàutic Hospitalet de l’Infant - Vandellós, va ser el guanyador amb 15 peces capturades i 23.710 punts.

La segona posició la van ocupar el Ramon Hontanaya, el Jaume Raventós i el José Luis Pizarro, fent equip per al club SPAS, amb 12.720 punts i 8 peces capturades. La tercera posició la van ocupar els esportistes de l’APS Luis Rodríguez, Dídac Rodríguez i Marc Medrano.

La peça major del campionat Trofeu Nàutica Centelles va ser una preciosa escórpora cap-roig de 2.150 grams capturada per l’equip guanyador del CN Hospitalet de l’Infant – Vandellós.

Durant tot la pesada es van poder veure peces com ara sards, molles, llobarros, sards imperials, corballs, orades, tords, salpes, llísseres, morrudes, congres, grívies, espets... Es varen capturar 87 peixos entre els 39 participants, amb un total de 80,5 quilograms lliurats per a beneficència.

Un cop acabat, queda en la memòria un dia esportiu i social molt intens que va suposar deixar un bon record en tots els esportistes participants i la seva família que els faci tornar a Portbou per fer més activitats subaquàtiques i de lleure.

Cal destacar la col·laboració de l’Ajuntament de Portbou, del Consorci Port de Portbou, del Club Nàutic de Portbou, de Nàutica Centelles, de Diver Sport, de Transport Sanitari de Catalunya i de l’Institut d’Estudi Mèdic.

L’organització vol traslladar els agraïments dels participants a totes aquestes entitats i col·laboradors que varen fer possible una magnífica jornada de competició a Portbou.Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B