INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Diumenge 22 abril, 2018
CC2 - XXI Open Trofeu Skaphos Palamós
Dissabte 28 abril, 2018
Campionat de Catalunya per Equips
Diumenge 29 abril, 2018
IV Open Divers Fotosub Selec.Camp.Catalunya
Diumenge 29 abril, 2018
II Open Divers Videosub
Dimarts 01 maig, 2018
Lliga Catalana
 AGENDA SOCIAL CLUBS
26/05/2018 Club Nàutic Port de la Selva
VIII JORNADA NETEJA FONS MARÍ
13/07/2018 SASBA
XVIII Open Nocturn de fotografia submarina ciutat de Badalona
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 30 març, 2017
Les federacions catalanes lliuren el Codi de l'Esport a la consellera Neus Munté
Les federacions catalanes han fet a mans de la consellera de la Presidència Neus Munté el text del Codi de l’Esport de Catalunya.

Aquesta acció, liderada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), va comptar amb la participació del president de la UFEC, Gerard Esteva, i la de presidents i representants de les federacions esportives catalanes.

La consellera i portaveu del Govern català, que va estar acompanyada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va rebre als presidents al Palau de la Generalitat.

La UFEC, a través d’aquest Codi de l’Esport de Catalunya, proposa un nou sistema esportiu amb tres objectius definits.

El primer, la millora del finançament per esportistes, clubs i federacions a través de l’afectació de taxes de jocs i apostes, seguint el model esportiu d’altres països europeus, com per exemple Suècia.

El segon, la creació de la Unió d’Esports, una entitat paraigua representativa del sector on els seus dirigents siguin escollits de manera democràtica, i que aquesta sigui una estructura a través de la qual s’executin les polítiques esportives amb plena autonomia de les entitats.

I per últim, un enfortiment de l’estructura política de l’administració esportiva, donant la rellevància i la importància dins l’estructura del Govern que mereix l’esport.

L’acte de lliurament va ser, segons Esteva, “una demostració més d’unitat en el món de l’esport en què federacions i clubs manifesten la voluntat de canviar un sistema que ha donat els seus fruits durant els últims 30 anys, però que ara ha arribat a un moment obsolet”.

El president de la UFEC recorda que “l’esport representa el 2,6% del PIB” i conclou que les federacions esportives catalanes haurien de representar “el 2,6% del pressupost de la Generalitat”.

Neus Munté, al seu torn, considera “un honor” rebre la proposta d’aquest document perquè “la UFEC porta molt de temps treballant per adaptar el model de l’esport català als nous temps”.

Segons la consellera, a Catalunya li cal “l’expertesa de la Unió de Federacions per poder disposar d’un nou Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya i per això hi ha la disposició a treballar colze a colze”.

En relació a la proposta de la UFEC, Gerard Figueras destaca la importància “d’aconseguir que l’activitat física i l’esport sigui el quart pilar de l’Estat del Benestar català, que s’entengui com un element troncal fonamental per projectar Catalunya al món”.

FotoConsell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B