INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 27 juliol, 2019
11th Underwater Rugby World Championships 2019
Dissabte 27 juliol, 2019
16 th Underwater Hockey European Championship
Diumenge 28 juliol, 2019
CC4 Open Profunditat Cavalldemar
Diumenge 25 agost, 2019
COPA3 - XIII FOTO SUB APNEA ROSES ACESUB-GI
Diumenge 01 setembre, 2019
1er Torneig d'Estiu de OKSUB
 AGENDA SOCIAL CLUBS
07/09/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico 1º selectivo
21/09/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico 2º selectivo
04/11/2019 Club Esportiu Mossos d'Esquadra
I Promoció CEME - Busseig amb Vestit Sec
19/12/2019 AES NEPTUNO
Tiro subacuatico finales
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dilluns 27 març, 2017
L’Hoquei subaquàtic català fa forat al Torneig dels Pirineus amb un or i una plata
La selecció catalana d’Hoquei subaquàtic juga amb qualitat les dues finals del Torneig dels Pirineus i s’endú un or i una plata.

La participació de la selecció catalana va tenir lloc al Torneig dels Pirineus de Hoquei Subaquàtic que va disputar-se a les piscines Léo Lagrange de Tolosa el 14 i 15 de gener passats.

Aquest torneig es juga amb tres categories: top, subtop i subsubtop.

FotoLa selecció catalana s’hi va desplaçar amb un equip subtop, amb jugadors del club  CAS Català i Intrèpids Seitons del Barcelonès (ISB), i amb un equip júnior, format per nois de 14 i 15 anys –juntament amb el seu entrenador-, per jugar a la categoria subsubtop.
Els més petits de l’expedició estan acostumats a jugar en categories absolutes, però era el primer cop que tots ells jugaven junts en un torneig, que també va ser una experiència nova  per a molts d’ells. Habitualment, els més joves  juguen fent equip amb els jugadors de categoria absoluta als diferents torneigs en què pren part la selecció catalana.

Un dels jugadors, el Saul, evoca així la participació al torneig:

“El Torneig de Tolosa va ser un cap de setmana de competició molt dura però un bon torneig per la profunditat de la piscina. Jo jugava en els dos equips: amb Catalunya 1, a la categoria de subtop, la meva posició era de centre i amb Catalunya júnior, la categoria era subsubtop, jugava de porter”.

“Al Catalunya 1 jugàvem el Lautaro, fent de porter; el Mariano, la Mònica, l’Arnau Sastre i el Damián, com a pivots; jo, fent de centre, i l’Alícia, el Pol, la Mònica i l’Arnau Sánchez com a davanters”.

“Com a Catalunya 2, estàvem jo, a la porteria; l’Alfonso, l’Arnau Sastre, el Lucas i el Damián com a pivots; l’Oriol, al centre; l’Àlex, l’Arnau Sánchez, l’Eviam i l’Alícia com a davanters”.

“El dissabte, amb Catalunya 1, vam guanyar tots el partits menys un i el diumenge vam guanyar tot fins a les semifinals, que les vam guanyar, i la final, en què  vam guanyar 2-1”.

“Amb Catalunya 2 vam guanyar tots els partits menys un, en el qual l’arbitratge i el contrari no van jugar amb netedat. El diumenge, al jugar la final per al  primer i el segon llocs, vam perdre 2-1 perquè ens van treure un gol amb la mà esquerra que els àrbitres no van veure”.       
         
FotoSobre la participació de la selecció catalana d’Hoquei subaquàtic al Torneig dels Pirineus hi ha el testimoni d’un jugador de 14 anys que hi va competir en la categoria absoluta:

“Per començar, ha estat una experiència molt divertida, això de anar a Tolosa. És un torneig on pots treure tot el que has après als entrenaments, jugar i passar-ho bé,  i, a més, si guanyes perfecte”.

“Personalment, ja que jo vaig jugar en els dos equips com a pivot, va anar molt bé. Amb el Catalunya 2, que érem l'equip de júniors (14-15 anys), va ser molt divertit. El bo de jugar amb els companys de sempre és que ja preveus on es col·locaran a cada jugada de l'equip. Era divertit jugar amb equips  contraris que, com sempre, eren més grans i més forts”.

“A part, també hi va haver un equip amb el qual ens vam enfrontar dues vegades que feia moltes faltes. Això va fer que hi hagués expulsions, la meva i la del Saul, per respostes a faltes seves com ara agafar el disc amb la mà esquerra per treure de la porteria un cop que havíem fet un gol: l’àrbitre estava a la dreta i no ho va veure. Bé, la qüestió és que tots nosaltres en aquell partit vam acabar baldats”.

“Després, amb Catalunya 1, va ser molt divertit i una experiència nova jugar a la piscina de 4 metres on quan havies de baixar t'ho havies de pensar i tot. A més, va ser un repte baixar tant i poder mantenir un bon nivell durant un cert temps. Al final acabaves totalment esgotat i calia fer els canvis rapidíssims”.

“En la meva opinió, entre els equips de la lliga B i la C no hi havia molta diferencia. Crec que si els júniors arribem a jugar a la B, més d'un partir el guanyem. Per una altra banda, el arbitratge per part d'ells va ser una mica dolent perquè s'inflaven a fer faltes i no hi havia déu que les xiulés. Amb el nostre arbitratge vam tenir sort perquè en tot el campionat només vam haver d'arbitrar dos partits aquàtics; la resta van ser com a principals”.

“Després de tot, per mi ha estat una molt bona experiència en què tots ens ho hem passat molt bé: sense dubte ho tornaria a repetir”.

Foto



Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2019 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B