INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Vídeo subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Divendres 22 setembre, 2017
Copa del Mòn Orientació Subaquàtica
Dissabte 23 setembre, 2017
Campionat d'Espanya Orientació Subaquàtica
Dissabte 23 setembre, 2017
COPA4 - XXI Fotosub Apnea CN Llançà-Alt Empordà
Diumenge 24 setembre, 2017
XXI Comp. Pescasub Ind per espècies Costa Brava No
Diumenge 01 octubre, 2017
LX Trofeu Manuel Álvarez
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dissabte 18 març, 2017
Punt final de la prova d’envelliment de vins al pantà de Sant Antoni amb col·laboració de la FECDAS
Els responsables de provar com envelleix el vi en pantans a gran alçada han posat fi a l’experiment amb la col·laboració de submarinistes de la FECDAS.

La provatura ha acabat el divendres 17 de març de 2017 amb l’extracció del segon encenall d’ampolles del pantà de Sant Antoni, al municipi de Salàs de Pallars. Aquests vins han passat 29 mesos en immersió.

FotoL’extracció de 80 ampolles ha anat a càrrec dels bussejadors Pep Fillat, Ferran Roure  i Marc Pedrals -campió de Catalunya de Vídeo submarí-, vinculats al Club Subaquàtic Pallars.

Els vinaters presents a l’extracció i el sommelier Jordi Martínez, de Selecte Wine Store, han tastat algunes de les ampolles i han fet una primera valoració positiva dels resultats.

La resta d’ampolles es conservaran per fer una valoració més acurada i amb els mitjans necessaris durant la Fira de Primavera de Tremp, el primer cap de setmana de maig.

Al mes d’octubre de 2014, a través del programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars i conjuntament amb 7 cellers del Pallars, es va iniciar una prova experimental amb l’objectiu d’avaluar l’evolució del vi madurat durant un temps determinat al fons del pantà de Sant Antoni.

FotoL’experiment consistia en submergir ampolles de vi a uns 38 m de profunditat a l’embassament de Sant Antoni. A aquesta profunditat quedava garantida l’absència de llum durant tot l’any i una temperatura constant, d’uns 12ºC.

Els cellers participants són Celler Vila Corona; Castell d’Encús; Sauvella; Mas Garcia Muret; Xic’s de Cal Borrech; Terrer de Pallars i Batlliu de Sort.

Les empreses i entitats que han experimentat amb la immersió de vins embotellats a les profunditats marines (un bon nombre de cellers de la DO Empordà, cava de Sitges i moltes bodegues de diferents indrets del món des de Xile fins a França) són diverses.

Els cellers que han testat aquesta moda han vist que la profunditat, amb les característiques de foscor, temperatura constant i el subtil balanceig que produeixen els corrents submarins, doten els caldos d’unes característiques especials que els fan singulars i diferents de les seves versions envellides en les condicions habituals de celler.







Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2017 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B