INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Vídeo subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 01 abril, 2017
II Open GEAS de l'Empordà Ciutat de Figueres
Diumenge 02 abril, 2017
CC2 - II Selectiva
Diumenge 02 abril, 2017
CC2-Open Apnea Barcelona
Diumenge 02 abril, 2017
Introducció a l’arqueologia subaquàtica. Passat i
Diumenge 09 abril, 2017
2n Open Octupus-Sub Imatge - Sel. Camp. Cat.
 AGENDA SOCIAL CLUBS
04/04/2017 MASBUCEO
Curso de Trímix Normóxico
17/06/2017 Club Nàutic Port de la Selva
7a Jornada de Neteja del Fons Marí
07/07/2017 SASBA
XVII Open Nocturn de fotografia submarina ciutat de Badalona
22/10/2017 MOLA MOLA
XVI Fotosub Vila de Blanes
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dijous 09 març, 2017
Calendari de cursos per a instructors i instructores FECDAS per al 2017
L’ECBAE posa en marxa un any més el programa docent, ara per al 2017, amb exàmens de guia de grup; cursos d’instructor/a i d’instructor/a d’especialitats.

Pel que fa als i les Guies de grup, cal recordar que la formació recau en els clubs, que són els que assumeixen la impartició de les classes, i que la responsabilitat de l’examen recau en l’Escola  Catalana de Busseig amb Escafandre Autònom (ECBAE).

El calendari d’exàmens previstos per a l’obtenció del títol de Guia de grup per a aquest 2017 té com a dates possibles el 20 de març; el 6 i el 27 d’abril; l’11 i el 25 de maig; el 8 i el 29 de juny; el 6 i el 27 de juliol; el 13 i el 27 de setembre; el 5 i el 19 d’octubre i el 9 i el 23 de novembre.

FotoAquests exàmens es duen a terme a la seu de la FECDAS però també hi ha la possibilitat de dur-los a terme en la seu del club que ho demani en les dates previstes o en dates diferents que s’adaptin amb més comoditat a les necessitats del club formador.

En l’àmbit dels cursos per a Instructors i Instructores, n’hi ha previstes per a la categoria d’Instructor/a 1 Estrella (I1E) i la de Instructor/a 2 estrelles  (I2E).

Els cursos per a I1E comencen el 4 de maig, el primer, i l’1 d setembre, el segon. Es duen a terme durant quatre caps de setmana amb classes els divendres a la tarda; els dissabtes, matí i tarda i els diumenges, fins al migdia.

Aquesta formació permet aconseguir, en cas d’aprovar les assignatures corresponents, les titulacions d’Instructor/a de Suport vital bàsic; d’Administració d’oxigen; de Navegació  subaquàtica; de Busseig nocturn i de Salvament i rescat.

Per accedir a aquest curs, cal comptar amb un mínim de 150 immersions certificades. A banda, mentre els i les Guies de grup poden accedir de manera directa, les persones amb titulació de Bussejador/a 3 Estrelles caldrà que superin una prova d’accés -programades per al 14 d’abril i el 14 de juliol.

Cal recordar que les persones que ja tenen titulació com a Instructor o Instructora poden inscriure’s parcialment en aquests cursos per optar a la titulació d’algunes de les especialitats que hi ha incloses.

CartellPel que fa als curs d’I2E, es va posar en marxa amb plena ocupació el 2 de març.

Aquest curs inclou les especialitats d’Instructor/a de Busseig amb nítrox i d’Instructor/a de Busseig adaptat.

Encara en l’àmbit dels cursos de busseig esportiu per a instructors/es, està previst dur a terme sessions dedicades a les especialitats de Busseig amb vestit sec –el 9 d’abril i el 18 de novembre-; de Muntatge lateral –el 9 de juny-; de Busseig en derelictes –el 14 d’octubre-; d’Introtec –el 8 d’abril; el 16 de setembre i el 19 de novembre- i de Busseig amb nítrox –el 9 de desembre.

El calendari de l’ECBAE per al 2017 el tanquen les activitats previstes per a la branca del busseig tècnic.

En l’àmbit dels cursos de bussejador per a Instructors/es, el 18 de març i el 7 de juliol comencen cursos dedicats al Trímix Hipòxic i el 2 de juny i el 6 d’octubre, d’altres de dedicats als Trímix normòxic.

La planificació inclou també la celebració de dos cursos d’Instructor/a de Nítrox Tècnic, previstos per al 13 de maig i per al 2 de desembre i un de Trímix Hipòxic el 3 de novembre.

En paral·lel al calendari previst, l’ECBAE està completament oberta a la realització de cursos no prevists si la quantitat d’alumnes que hi mostren interès els fan factibles.Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2017 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B