INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Dissabte 30 juny, 2018
XIX Open Internacional de Barcelona
Diumenge 01 juliol, 2018
V OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 01 juliol, 2018
V OPEN IMATGESUB C.N.P.S.
Diumenge 01 juliol, 2018
XVIII Competició FOTOSUB APNEA ACASCB SFG
Dissabte 07 juliol, 2018
II Interclubs Apnea Skaphos Palamós
 AGENDA SOCIAL CLUBS
08/07/2018 UNIO SUBAQUATICA SABADELL "UNISUB"
Neteja de fons marí
13/07/2018 SASBA
XVIII Open Nocturn de fotografia submarina ciutat de Badalona
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimecres 22 febrer, 2017
Reunió de treball per planificar el futur immediat de la Pesca submarina
Representants federatius duen a terme l'Assemblea del Comitè Nacional de Pesca Submarina.

La trobada va tenir lloc el dissabte 18 de febrer a Barcelona amb la presència de membres del Comitè Nacional de Pesca Submarina i membres de diferents federacions com ara la balear, la canària, la càntabra, la catalana, la gallega, la valenciana i la basca, a què va acompanyar el president de la FEDAS, José Antonio Olmedo, que havia estat l’anterior director tècnic d'aquest Comitè.

Com és costum i tal com estava indicat en l'ordre del dia, l'assemblea va començar amb l'aprovació de l'acta de la trobada de l’any anterior.  A continuació, tots els càrrecs del Comitè es van posar a disposició de l'Assemblea, que els va renovar la confiança un any més.

L’assemblea va fer un seguiment del reglament de competició, per al qual es presentaven alguns canvis en la redacció per a la millor comprensió d'algunes parts del text. També es proposava el canvi de la fórmula de la valoració de les quotes, que passa a ser igual al "nombre de contingents multiplicat pel doble del pes mínim general" tal com es va recordar en la reunió de l’any passat.

En l'apartat del Reglament referit als Campionats de Clubs d'Autonomies, es va afegir la garantia d'una plaça en aquesta competició per al club organitzador, plaça de la qual podrà fer ús sempre que no l'hagi obtinguda ja en la classificació prèvia. Aquest punt serà aplicable a partir de 2018.

També, per harmonitzar el reglament propi amb el reglament de competició de la CMAS i com a mesura per a augmentar la seguretat dels esportistes, es va valorar la possibilitat de limitar la profunditat màxima a la qual es pot pescar en competició. Aquesta proposta va quedar pendent de valoració.

Amb la intenció que esportistes i Federacions Territorials tinguin més temps per fer les gestions pertinents, es va acordar obrir el termini per a la presentació de candidatures per ser seu de la celebració dels campionats Individual i de Clubs d'Autonomies de 2018, amb la intenció que es pugui comunicar oficialment el lloc de celebració dels mateixos durant els actes d'aquest any 2017.

El calendari de competició per al 2017 és aquest:

- 27 de gener: II World Cup CMAS (Mallorca)

- 28 de gener: XVII Open Ciutat de Palma, VI Memorial Sebastià Carbonell (Mallorca)

- 29 de gener: XVI Màster Ciutat de Palma (Mallorca)

Foto

- Del 28 al 30 de juliol: Campionat d'Espanya Individual a la Corunya (Galícia)

- Del 15 al 17 de setembre: Campionat Euro-Africà (Croàcia)

- Del 29 al 30 de setembre: Campionat d'Espanya de Clubs d'Autonomies a Colindres (Cantàbria)

Després de revisar el calendari, es va fer un repàs als resultats dels campionats celebrats a 2016 amb atenció a les classificacions tant dels campionats estatals com internacionals.

Pel que fa al departament de Parcs i Reserves, es va fer una anàlisi de la situació actual, en què es va destacar:

- Enduriment general de la pressió de certes administracions autonòmiques sobre la pesca submarina a AMPs (Àrees Marines Protegides) -en la qual està regulada però permesa-, especialment a les Canàries, les Balears, la Comunitat Murciana i a Catalunya.

- Múltiples sol·licituds de noves AMPs per part d'Ajuntaments costaners i de l’entitat Oceana, també especialment a les Canàries, les Balears, la Comunitat Murciana i a Catalunya.

- En alguns casos, pressió per restringir el calendari de competicions del 2016 i del 2017: a les Balears –a totes les illes- i Catalunya.

- Llista d'espècies capturables com a part de la pesca recreativa en aigües exteriors aprovada fa cinc anys pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació en la qual s'oblida el déntol i el mero ratllat i que algunes CCAA estan traslladant com a reglamentació de les seves aigües interiors i a partir de la qual sol·liciten el seu control als organismes d'inspecció competents.

- Incipient associació directa a IFSUA per part d'algunes federacions i clubs, especialment en les àrees en què hi ha més pressió per part de les Administracions, per promoure la defensa dels interessos de la pesca submarina.

Un cop avaluada la situació, es va passar revista a les activitats més rellevants del departament de Parcs i Reserves de la FEDAS durant el 2016, bé fetes directament, bé fetes a través d’IFSUA:

- Diverses gestions i visites a la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern Balear davant les iniciatives de creació de noves Reserves i la prohibició total de la pesca submarina a les actuals AMPs.

- Nou recurs contenciós administratiu (RCA) contra el Decret de modificació d'usos a la Reserva Llevant, que hi prohibeix la pesca submarina.

- Sentència negativa en el RCA contra l’ampliació de la Reserva des Freus d'Eivissa i Formentera: suposa la prohibició de la pesca submarina a 10 quilòmetres més de costa de Formentera.

- Diverses visites al ministeri d'Agricultura i Pesca per tractar sobre els criteris de la futura Llei de Pesca Recreativa (aigües exteriors) i sobre les restriccions sobre espècies no incloses en la llista permesa en la Llei vigent.

- Avaluació de les restriccions actuals i projectades en diverses zones de les illes Canàries, en coordinació amb l'Associació Canària de Pesca Submarina Responsable.

Finalment i encara en el torn dedicat al departament de Parcs i Reserves, es feia veure la previsió de les dificultats de viabilitat econòmica de les gestions de IFSUA (viatges, visites a conselleries i ministeris, organismes de la UE, etc...) davant el creixement de la problemàtica de forma generalitzada.

A continuació, es va fer un repàs de la difusió i l'abast de les notícies relacionades amb la Pesca submarina, tant les publicades al lloc web de la FEDAS, com en altres publicacions esportives i en suport paper. En aquest torn, es va animar a fer ús del grup de Facebook FEDAS - Pesca submarina com a punt de difusió de les diferents activitats de les Federacions Territorials com ara campionats, cursos, xerrades, etc.

Gairebé al final de la reunió, va arribar el torn de l'escola de Pesca submarina. En aquest apartat es va fer saber que el director tècnic del Comitè tenia pendents de fer algunes gestions per posar al capdavant de l'organigrama de l'Escola al que en serà el nou responsable i es va instar els delegats de les Federacions Territorials perquè es comencés a treballar per a tenir un responsable de l'escola en cadascuna d'elles.

Com a part important de l'ordre del dia, es van traçar també les línies a seguir per a una participació més  gran de la dona tant en competició com en afers federatius: la Teresa Cañadas (Dona i Esport Canàries) farà d'enllaç per a totes aquelles persones que es vulguin apropar aquest esport.

Finalment, en l’apartat de Precs i preguntes es van plantejar les qüestions següents:

- El representant de la Federació Canària va demanar que constés en acta la seva sol·licitud per a Canàries com a seu del campionat d'Euro-Àfrica 2019.

- Davant la impossibilitat de l'actual representant dels pescadors submarins d'atendre les necessitats actuals del seu càrrec, es va proposar la necessitat de nomenar un nou representant de cara a següents reunions.

- Es va proposar la possibilitat de celebració d'un nou campionat d'equips de marques comercials en el qual podrien participar esportistes representants de diferents marques, botigues i / o firmes comercials en general que tinguessin, o no relació amb la pesca submarina. Aquesta última proposta va quedar pendent de consultes als organismes superiors pertinents.Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B