INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
 ÀREES
  FECDAS
  Apnea
  Busseig de competició
  Busseig adaptat
  Busseig en altura
  Busseig esportiu
  Fotografia subaquàtica
  Fotosub apnea
  Hoquei subaquàtic
  Patrimoni natural subaquàtic i medi ambient
  Medicina
  Natació amb aletes
  Normativa i legislació
  Orientació subaquàtica
  Pesca submarina
  Protecció Patrimoni Arq. Sub.
  Rugbi subaquàtic
  Sota l’aigua en igualtat
  Vídeo subaquàtic
  Tir subaquàtic
  Altres
 PROPERES ACTIVITATS
Divendres 23 novembre, 2018
Champions Cup Berlin
Diumenge 25 novembre, 2018
XXXIX Trofeu Skaphos Palamós Individual
Dissabte 01 desembre, 2018
La Marató 2018
Dimarts 11 desembre, 2018
Assemblea general de clubs de la FECDAS
 AGENDA SOCIAL CLUBS
NOTICIES DE LA FEDERACIÓ CATALANA D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES Tornar enrera
Dimecres 30 març, 2016
La FECDAS repulsa els atemptats terroristes i el mercadeig amb els refugiats
La Junta directiva de la FECDAS pren posició sobre els atemptats terroristes i el mercadeig amb ésssrs humans que té lloc a Europa.

Els membres de la Junta directiva de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), com a components de la societat civil, manifestem la nostra total repulsa als atemptats terroristes que han assolat recentment diferents països, l’últim d’ells perpetrat a la ciutat de Brussel·les.

De la mateixa manera, condemnem l’abominable actuació dels governs europeus en la gestió dels éssers humans que, convertits a la força en refugiats com a conseqüència les guerres al Pròxim Orient, han cercat asil dins la seguretat de les nostres fronteres.

La mar Mediterrània, a més de ser l’escenari ideal per a les competicions i les activitats subaquàtiques que organitzem des de la federació, ha estat sempre un nexe d’unió entre els diferents pobles i civilitzacions que acull. Al territori que avui coneixem com a Catalunya van arribar fenicis, grecs, romans... L’Orient ens va portar la civilització, una forma de ser que ens fa sentir orgullosos avui. Alhora, la Mediterrània ha estat la via d’escapament de les nostres pròpies guerres europees cap a països que ens van acollir en moments de necessitat.

És fonamental recordar que la Unió Europea va rebre el premi Nobel de la Pau, el 2012, com a garant de la concòrdia, la democràcia i la defensa dels drets humans. Aquest nomenament comporta una enorme responsabilitat. Avui, la nostra Europa es troba amb l’enorme i complex repte de gestionar l’èxode de les famílies, de les persones, que fugen de l’horror als seus països d’origen, a les seves llars. 

Així doncs, en nom de la coherència de la societat i dels governants europeus:

- Volem que no es criminalitzi tot allò que és diferent a nosaltres o que ve de fora de les nostres fronteres.

- Condemnem fermament els fanatismes assassins derivats de qualsevol religió, idea política, social, etc. així com les reaccions racistes i/o xenòfobes derivades de la ignorància i de la por.

- Demanem que no es confongui el terrorisme fanàtic amb una forma d’entendre l’espiritualitat humana com ara l’ Islam o qualsevol altra religió o creença.

Els membres de la Junta directiva de la FECDAS creiem que la democràcia, els drets humans i la justícia no són elements negociables a disposició governs en funció de les seves conveniències i que els refugiats que busquen recer a Europa han de rebre un tracte humanitari, digne i proporcional a les seves necessitats.

Per tant, exigim una rectificació en les polítiques de tancament de fronteres per als refugiats, en les que promouen les expulsions massives i en els acords entre la Unió Europea i Turquia.       


Junta directiva de la FECDAS

Sant Adrià de Besòs, 30 de març del 2016Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2018 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B