INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ESCOLA CATALANA  D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
Orientació subaquàtica

L'orientació submarina és un dels esports que pertany a l'activitat subaquàtica i que desenvolupa la part intel·lectual i el esforç físic. Las proves consisteixen en executar un circuit, normalment en pantans o llacs i en tot moment submergit, ajudats per aparells de mesura, (brúixola i comptametres).

El fet de celebrar les competicions d'aquesta disciplina en aigües de visibilitat molt limitada fa que la precisió sigui en tot moment el factor determinant, juntament amb la velocitat.

De manera prèvia a la presa de la sortida, l'equip, format per diversos participants, pren mesures i elabora un plànol del circuit amb elements bàsics de la topografia. Un cop elaborat, totes les dades s'anoten en un lloc visible de l'aparell de navegació.A tot això, cal afegir el sistema de respiració, que no és cap altre que una ampolla d'aire comprimit. L'equip el complementa la boia de superfície, que fa les funcions d'element de seguretat i, al mateix temps, permet comprovar el recorregut del esportista.

La profunditat a què es recorre tot el circuit està en funció del grau de control de la flotabilitat del esportista, però acostuma a situar-se entre el metre i els 3 metres de fondària.

Fer la prova a poca fondària permet gaudir d'una certa visibilitat però comporta el risc de treure alguna part de l'equip fora de l'aigua, cosa que és motiu de desqualificació.Existeixen proves tipus eslalom, en què tant sols cal recórrer uns punts detrminats; proves en què cal trobar tots i cada un dels punts del circuit; proves que combinen les dues modalitats mencionades i proves de càlculs subaquàtics.

Aquests tipus de proves es duen a terme de forma individual i també per equips.

El recorregut acostuma a ser d'uns 600 metres.

Per guanyar velocitat, l'esportista sol utilitzar una monoaleta i subjectar l'ampolla amb les mans i els braços estirats. En aquesta posició, l'ampolla actua com a suport dels aparells de mesura. Així, l'esportista ofereix menys resistència a la força de l'aigua i millora el control visual dels seus aparells.    ACTIVITAT      LLOC   DATA INICI
Campionat de Catalunya Orientaci Subaqutica I  Solsona   09 juliol, 2017
Campionat de Catalunya Orientaci Subaqutica II  Solsona   10 juliol, 2017
Campionat de Catalunya Orientaci Subaqutica III  Solsona   03 setembre, 2017
Campionat de Catalunya d'Orientaci Subaqutica IV  Solsona   04 setembre, 2017
Copa del Mn Orientaci Subaqutica  Solsona   22 setembre, 2017
Campionat d'Espanya Orientaci Subaqutica  Solsona   23 setembre, 2017
Informació del departament Any:
Notícies
•  El pant de Sant Pon acull el Campionat dEspanya dOrientaci subaqutica (12/09/2017)


Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2017 FECDAS
Federaci Catalana d`Activitats Subaqutiques NIF: Q5855006B