INTRANET FECDAS    CONTACTAR FECDAS GESTIÓ
 NOSALTRES
 AGENDA OFICIAL FECDAS
 AGENDA D´ACTIVITATS CLUBS
 CLUBS ESPORTIUS
 CENTRES ASSOCIATS
 GALERIES AUDIOVISUALS
 ECAS - ESCOLA CATALANA
 D´ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES
 
Busseig de competició

El Busseig de Competició es practica en piscina, tant si és coberta com si és exterior.

Aquesta disciplina contempla sis proves individuals i quatre d'equips.

Les individuals són: Prova M 200 / 300 metres; Crono Immersió 100/200/400/800 metres; Escafandre Nocturn; Emersió 6/30 Kg.; DTC Distància-Temps- Consum i Combinada.

Les quatre proves d'equip es denominen Relleus Parelles 2x100/2x200 metres; Calume 50/100 metres; Rescat: Maniquí 2x100 metres/ Bussejador Esgotat 2x100 metres i Brífing.En les individuals, el bussejador ha de posar en pràctica diferents destreses com ara llançar-se a l'aigua amb pas de gegant o d'esquena; nedar tant en superfície com en immersió; realitzar apnees i escapades lliures; desprendre's de l'escafandre; emergir pesos; buscar objectes perduts en la foscor… El concursant també ha de regular la velocitat, la potència i, en algunes ocasions, trobar l'equilibri entre la despesa energètica i el consum d'aire.

En les d'equip, el referent de la parella és important i enforteix la cooperació i el concepte de grup. Compartir el segon cos del regulador, rescatar al bussejador esgotat o comunicar-se dintre de l'aigua per a realitzar una tasca comuna són algunes de les destreses que el Busseig Esportiu en Piscina enforteix i desenvolupa.

Les longituds que cal recórrer en el Busseig de Competició poden ser diferents, però, per a l'homologació de rècords, han de ser de 25 o de 50 metres. Es recomana que hi hagi un mínim de 2´5 metres per sota de la superfície de l'aigua.Molts bussejadors troben estimulants el repte, la superació, la preparació i el manteniment de la forma física lligades a la competició subaquàtica. Com a resultat d'aquesta realitat, a Espanya, des dels finals dels anys 90, s'ha introduït des de la base federativa la competició en el busseig amb escafandre autònom.

En el Busseig de Competició, la modalitat més desenvolupada és el Busseig Esportiu en Piscina o B.E.P

 

 
    ACTIVITAT      LLOC   DATA INICI
 
Informació del departament Any:


Consell Català de Ressuscistació Unió de Federacions Esportives de Catalunya Federació Espanyola d'Activitats Subquàtiques Confederació Mundial d'Activitats Subaquètiques

Generalitat de Catalunya - Secretaria General de lEsport
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Copyright © 2020 FECDAS
Federació Catalana d`Activitats Subaquàtiques NIF: Q5855006B